Rygskole

Den nye Rygskole i DOF Kronborg Motion

På Nordsjællands Rygskole lærer du, hvordan du bedst bruger og træner din ryg, så du får en bedre dagligdag. Du vil opleve hvordan vi sammen træner og styrker kroppen på holdet, og giver gode råd med hjem.
Vi træner hele kroppen med funktionel træning. Det vil sige øvelser, der kan indgå som en naturlig del i hverdagens gøremål. Ryggen er jo ikke isoleret fra resten af kroppen, så vi skal have det hele med for at lykkes.
I Nordsjællands Rygskole er der fokus på de gode bevægelser, at finde de rigtige bevægelser til dig i en passende mænge. At du ikke skal være bange for at bevæge dig. At du får viden om smerter og måske bliver smertefri, så at du kan danse, løbe, springe og hoppe, som du nu har lyst til og at du kan deltage i nye hold og aktiviteter fremover.
Træningen på Nordsjællands Rygskole foregår på små hold, så hver enkelt deltager kan blive vejledt og korrigeret. Centrale elementer er ledmobilietet og styrke og til vis del konditionstræning.
Første hold er et introduktionsforløb med undervisning og træning. Her fokuserer vi på, at du skal føle dig tryg ved at bevæge dig gennem kroppens alle led. Vi taler om muskler, led og nervesystemet, om smerter og bevægelsesvaner. Vi arbejder helt fra start med øvelser, som er både stående, siddende og med gulvøvelser. Undervisningen er på 90 minutter fordelt både på teori og fysisk træning.
I det almindelige Rygskole hold intensiveres og udbygges træningen fra introduktionsforløbet. Fokus er at træne med belastning og vægte. Det kan være at du stadig døjer med smerter. Langvarige kroniske smerter er også en vane og du får stadig serveret alternativer som passer til dig. Det må gerne være rart og sjovt at bevæges sig.

Tilmelding på vores hjemmeside https://www.kronborgmotion.dk

Lær de rigtige bevægelser i dagligdagen og få den rigtige træning for din ryg.

Rygskole 7576a (2).jpg

På Nordsjællands Rygskole lærer du, hvordan du bedst bruger og træner din krop og ryg, så du får en bedre dagligdag. ”Du vil opleve, hvordan vi sammen træner og styrker ryggen på holdet, og vi giver gode råd med hjem.

Der er tre centrale elementer i træningen: Ledmobilitet, styrke og kondition.

Vi træner hele kroppen. Ryggen er jo ikke isoleret fra resten af kroppen, så vi skal have det hele med for at lykkes.

Træningen på Nordsjællands Rygskole foregår på små hold, så hver enkelt deltager kan blive vejledt og korrigeret.

Nordsjællands Rygskole anvender funktionel træning. Det vil sige øvelser, der kan indgå som en naturlig del i hverdagens gøremål.

Hvert kursusforløb er på otte uger og ret intensive med indlagte hjemmeøvelser. Det er ikke tilstrækkeligt at træne en enkelt gang om ugen, derfor har vi hjemmeopgaver. Til gengæld kan øvelserne indgå som en del af vores dagligdags opgaver.

Nordsjællands Rygskole arbejder med hold på to niveauer. Første niveau er et introduktionsforløb med undervisning og træning. Andet niveau intensiverer og udbygger træningen fra introduktionsforløbet.

dof